17 Temmuz 2013 Çarşamba

Beğenenin suçu ne

Beğenenin suçu ne?

Facebook avukatları şu sıralarda ABD'nin Virginia eyaletinde devam eden mahkemede "Beğen" işlevinin ABD Anayasası altında konuşma özgürlüğü olarak tanınmasını savunuyorlar.

Sosyal dev, daha önce "Beğen" işlevinin Haklar Yasası'yla ilgisi olmadığına hükmeden daha alt bir mahkemenin kararını geri döndürmeyi umuyor. Sözkonusu dava, Bloomberg tarafından şöyle açıklanıyor:

"Eski Hampton gardiyanı Danny Carter'ın dahil olduğu davada Carter, patronunun rakibinin fotoğrafını Facebook sayfasında bir bağlantıyla beraber paylaşmış ve bunun ardından işinden kovulmuştu. Yaklaşık dört sene önceki gönderide Carter'ın "Beğen" düğmesine basması, bugünkü tartışmaların devam etmesinin nedenlerinden bir tanesi."

Facebook'ta "beğenmeyle" ilgili iki duruş bulunuyor. Nisan 2012'de hakim Raymond Jackson, Facebook'ta bir şeyi beğenmenin anayasal korumayı garantilemediğini söylemişti.

Ancak bu yeni duruşmada hakim Stephanie Thacker, Carter'ın "Beğen" düğmesine bir şeyi beğendiği için bastığını, bunun bir levhaya "I Like Ike" yazmaktan farksız olduğunu savundu.

"Beğen" eylemi üzerindeki tartışmalar, şimdilik çözüme ulaşmaktan uzaklar. Dolayısıyla en azından ABD'de neyi beğendiğinize dikkat etmeniz gerekiyor.


0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.